Tanker i en Coronatid (11) - Leif

Tanker i en Coronatid (12) – Eske

To unge fisk kommer svømmende, og de støder tilfældigvis ind i en ældre fisk, der kommer svømmende i den modsatte retning, og som nikker til dem og siger, ”Godmorgen drenge, hvordan er vandet?” Og de to unge fisk svømmer lidt videre, og efter nogen tid ser den ene af dem på den anden og siger: ”Hvad fanden er vand?”

Ja, hvad er vand? Hvad er det for en virkelighed, der omgiver os? Personligt kan jeg føle mig som en af de unge fisk. Der er så mange ting, der er ophørt med at give mening.

Nærhed, men på afstand. Fællesskaber, men hver for sig. Vise samfundssind, men også være udskamningsparat. Have personlige relationer, men over videoforbindelser. Er det menneskets sande natur der nu træder i karakter? Det hele føles ganske uvirkeligt. Venskaber bliver pludselig til fjendskaber, når man ikke kan blive enige om, hvordan man opfører sig ansvarligt i en pandemivirkelighed.

Er det hele et lumsk set-up foranstaltet af en ond skaber, der betragter sceneriet gennem akvarieglasset?

Det er en absurd vanvidstankegang, når folk lalleglad insisterer på, at vi nok på en eller anden måde også kan få noget positivt ud af situationen. ”Bullshit”, siger jeg bare, jeg vil have lov til at være forbandet, edderspændt rasende over disse pinsler, som jeg vitterlig føler er det rette ord for myndighedernes alverdens varierede adfærdsregulerende tiltag.

Men på trods af al dette vil jeg vedblive med at være den fisk, der svømmer i den rigtige retning, på de rigtige tidspunkter og aldrig kommer for tæt på de øvrige fisk. Allerhelst vil jeg gerne være den ældre fisk, der ved hvad vand er.

 

Med vandlig hilsen

Eske Thøgersen // Næstformand i Senior Erhverv Kronjylland

 

                                    Foto: Gæsteblogger Eske Thøgersen sidder som næstformand i en af Frivilligværkets medlemsforeninger, Senior Erhverv Kronjylland.

Vil du gøre ham kunsten efter? Send dit indlæg +  billedmateriale til birgitte@frivilligvaerket.dk

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tanker i en Coronatid (11) - Leif