Tanker i en Coronatid (4) - En Karantæne-køter taler ud

Tanker i en Corantid (5)

Jeg synes, det er svært at finde ud af, hvordan det hele står til for tiden. Vi får at vide, at vi befinder os på den rigtige kurve. Ovenikøbet lader det til, at vi har formået at lave kurven endnu mindre stejl end forventet. Det er jo skidegodt. Så begynder vi lige så stille at glæde os. Danmark er begyndt på en forsigtig genåbning. Min datter er faktisk begyndt i skole igen. Alt det er jo meget godt.

Men der er tanker, der trænger sig på. Burde vi have startet med at sende de små afsted? Hvornår kan jeg begynde min normale arbejdsdag igen? Hvornår kan foreningerne starte deres normale virke op igen? Hvornår kan vi hjælpe foreningerne som normalt igen? Kan vi hjælpe allerede nu? Hvad har foreningerne egentlig brug for? Kommer vi til at afholde de arrangementer vi har i støbeskeen det næste halve år?

Og det mere egoistiske – kommer jeg på sommerferie i Italien?

Bliver det nogensinde ”normalt” igen?

Samtidig med at vi fortæller hinanden, at vi stadig skal passe på, og at det er vigtigt at holde afstand og spritte hænder, så er Bilka fuld af mennesker, folk står tæt ved grøntdisken, de mindre butikker begynder at åbne forsigtigt op igen og forårsvejret er på vej. Men hvad for det af betydning?

Jeg tror, vi alle går med vores egne tanker og måske bekymringer om vores nye hverdag, og ingen har jo svarene. Det er faktisk nok det, der frustrerer mest. At ingen kan sige, hvornår (og om) det bliver normalt igen. Uvisheden kan være svær at være i. Jeg forsøger derfor at lægge de tanker væk. Det er for dumt at bruge energi på at bekymre sig om noget, jeg alligevel ikke har nogen indflydelse på.
Nu handler det virkelig om at være i nuet og bare være. At tage hver dag som den kommer og indrette vores liv efter de dessiner, vi får fra myndighederne. Det kræver måske noget tilvænning for nogle, men jeg er ret sikker på, at det kan gavne os, når vi kommer på den anden side. For det gør vi. Ingen ved bare hvornår.

 

Men det må gerne være snart.

 

Indtil da – stay at home!

Louise // Centerleder

 

———-

Har du lyst til at være gæsteblogger på Frivilligværkets blog og dele dine tanker om en coronatid i en coronatid? 

Send tekst og gerne et billede eller to til birgitte@frivilligvaerket.dk eller annemette@frivilligvaerket.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tanker i en Coronatid (4) - En Karantæne-køter taler ud